Project 04b the revision of the concept diagram & the site plan

This is the revision of the concept diagram.

the revision of the concept diagram

The changes I made to the concept diagram are as follows.

  • A stripe-like plaza is at the center of the site. I extended it by joining other small plazas to it. Thus it now connects almost all the parts of the site, especially both the sides of I10 and Perkins, and enables people to stroll.
  • There are well-planted areas at both the ends of the plaza (the green areas on the diagram) . They work as destinations, or the beginning and the end, and block the view toward or from the outside. Thus they clearly define where the plaza ends, and make the character of the plaza as an enclosed entity clearer.
  • The former diagram was busy with many small bubbles. The revision is more simplified.
  • Stripes of parking were added for the buildings that were right on the north side of Perkins. On the former diagram, automobile traffic was completely removed from the main part of the site. But I now think some amount of parking is necessary right next to those buildings, and automobile traffic doesn’t have to be removed from the area so thoroughly.
  • The triangular area under I10 was a plaza, but is now parking.

This is the site plan.

the site plan (ver. 1)

The colors on the site plan show following things.

  • pink: buildings
  • yellow: open spaces for strolling, including walkways
  • green: open spaces for staying, like parks
  • shallow blue: parking
  • E: existing buildings
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: